Sisällön tarjoaa Blogger.

T-karmilliset ikkunat matkalla kotiin

Toukokuussa vietettiin pari viikkoa Vaasan Sundomissa pohjalaistakan muurauskurssilla.. Jäi sieltä näppeihin muutakin kun muurauksen jalo taito :D ..nimittäin kontakti talon isäntään ja talon isännän kontakteihin :D

Niimpä yhtäkkiä ja yllättäin oltiinkin perjantaina Vaasassa tekemässä ikkunakauppoja ja pienten kuljetusteknisten haasteiden myötä saadaan viikonlopun aikana ikkunat kuljetettua Knuuttilanmäelle, ensimmäinen kuorma saatiin jo tuotua.

Knuuttilanmäen alkuperäiset ikkunat on ristikarmilliset ja sellaisia ollaan ensisijaisesti etsitty. Jossain menee kuitenkin etsinnänkin raja ja nyt se oli tässä; kun löytyy just eikä melkein oikean kokoiset ikkunat ja vielä useampi kappale niin silloin tartutaan tilaisuuteen, vaikka sitten T-karmillisiin ikkunoihin :D Itseasiassa mietin että kuinkahan suuri virhe olisi yläikkunaan ulkopuolelle tehdä välipuu mukamas ristikarmia esittämään...? Kommentteja ja ajatuksia sen suhteen kuulen mielelläni.

Ikkunat on tositosi hyvässä kunnossa, paljon paremmassa kuin yläkertaan kaavaillut ikkunat jotka edelleen hakematta. Sisäikkunoille ei tarvitse paljon putsausta ja mahdollista huoltomaalausta kummempaa tehdä, ulkoikkunat täytyy tutkia paremmin ja ehkä joitain paikkauksia joutuu tekemään. Mutta onnellista kaikki tyynni että sattuikin kohdilleen!!





Sen verran kiinnosti ja löysinpäs google maps palvelusta kuvia talosta kun se on ollut vielä pystyssä Vaasassa osoitteessa Asemakatu 9. Yritin googlettaa rakennuksen ikää mutta se jäi arvoitukseksi. Joka tapauksessa kesällä 2013 tontilta on purettu 4kpl vanhan vaatetehtaan rakennuksia. Tuossa rakennuksen seinässä kyltti jossa lukee pukuteollisuus. Komiat on ikkunat ja nyt niistä osa jatkaa elämäänsä Knuuttilanmäellä!

Vielä tuumaillaan kun koululla on jo kolmenlaista karmilautaa joista kaksi on äänestetty jatkoon että pysytäänkö päätöksessä vai annetaanko myös palan Vaasalaista historiaa säilyä karmilautojen muodossa, jää nähtäväksi :)



Sain vielä muutaman kuvan ikkunoiden purkajalta, Villapojan Lasselta joka muisti että meidän ikkunat purettu sisäpihalta ja pohjoisseinältä.