Sisällön tarjoaa Blogger.

Ollaan ostettu vanha koulu!

Tervetuloa Knuuttilanmäelle seuraamaan vuonna 1908 valmistuneen Knuuttilan Kansakoulun elämää uusien omistajien käsissä.

Matka tähän hetkeen on ollut pitkä. Se alkoi vuonna 2004 kun pistettiin hynttyyt yhteen miehen kanssa ja annettiin haaveille siivet. Ollaan näiden vuosien aikana käyty katsomassa lukemattomia pohjalaistaloja ja vanhoja kouluja. Jos ei sijainti oo ollu väärä niin yleensä syy jättää edes tarjoamatta on ollu se,ettei mies oo innostunu yhtä paljon ku minä. Välimallin ratkaisuksi päädyttiin 7 vuotta sitten rintamamiestaloon joka toimi hyvänä harjoituskohteena vanhassa asumisessa ja sen remontoimisessa. Edessä häämöttää Saltunraitista luopuminen ja Knuuttilanmäen kodiksi ottaminen.

Jos oman löytymistä piti odottaa yli 10 vuotta, otti kaupantekokin aikansa. Ei puolta vuotta kauempaa, mutta ikuisuudelta se tuntui. Loppuhuipennus oli julkinen huutokauppa joka oltiin päätetty voittaa, olo oli silti epäuskoinen kun niin oikeasti kävi.

Ollaan sitouduttu remontoimaan koulu meille kodiksi ja se matka on nyt alkamassa. Ennen kun muutosta voi haaveillakkaan keskitytään kuitenkin purkamiseen että päästään tutkimaan rakenteet, toteamaan tilanne, tekemään korjaussuunnitelma ja ehkä sen jälkeen päästään rakentamaan uutta.

Tästä se lähtee, seuraava postaus rakennuksen historiasta :)Kaikki postauksen kuvat Kiertonet.fi sivustolta