Sisällön tarjoaa Blogger.

Konttiasumista

Yle kävi haastattelemassa meitä joulukuun lopulla aiheesta joulu kontissa, voit käydä lukemassa jutun TÄÄLTÄ.
En oo aiemmin halunnu julkaista kuvia kontin sisältä mutta koska niitä jutussakin nyt vilahteli niin tässäpä näitä. Lasten pelosta huolimatta joulupukki osasi aattona konttiin ja saunakin ilmestyi kuin tyhjästä kun kaksi tonttua aaton aattona sellaisen yllätyksenä Ylen jutun julkaisun jälkeen pihaan toi :) Hymyssä suin ja kiitollisena tuossa vallan mainiossa pressusaunassa joka ilta ollaan saunottu ja yritetty rikkoa edellisen illan lämpötilaennätystä :D 80 asteen yli ei taideta päästä näillä keleillä.. :)
Vaikka ulkopuolelta kontit on aikamoinen kauhistus niin sisällä meillä on varsin lämmin ja kodikas koti :) Lämmin ei tosin ollu ihan alusta asti, -5 asteen pakkaset ulkona tiputti sisälämpötilan 14-15 asteeseen ja se oli aika rapsakka keli se. Kylmä oli aikamoinen järkytys mihin en ollu osannu varautua, varsinkaan vastasyntyneen kanssa.. Villasukkien ja kahden vaatekerroksen kanssa pärjäsi mutta kun lämpöisempään ei päässyt hetkeksikään niin alkoi olla huumori koetuksella :D  Kamiinan asennus paikoilleen tuli aikas äkkiä ajankohtaiseksi ensimmäisten pakkasten jälkeen, tosin sekään ei tuo autuutta muutakuin lämmityksen ajaksi kun ei varaava oo. Ostettiin Mitsubichin ilmalämpöpumppu joka onneksi helppas tilanteeseen ..nyt sitten vaan odotellaan paukkupakkasia  :D

Toinen yllätys tuli katosta tippuvan kondenssiveden muodossa. Profiilikattopelti sään lauhtuessa vetää kuuraan ja olohuoneen kohdalta vesi tulee joistain kattolevyjen ruuvinrei'istä läpi. Muissa tiloissa vesi ei läpi pääse koska siellä välissä muovi.

Yksi konteista on vuosimallia 1983, muita ei oo edes kattonu. Oli jatkokäyttö meidän asumisen jälkeen mitä tahansa niin vaatii kontit täydellisen peruskorjauksen. Eristeet uusiksi ja joku ratkaisu kondenssivesiongelmaan. Ideoita konteille ollaan heitelty ilmaan useitakin ..vuokra-asunto koulun pihassa, siirrettävä vuokra-asunto raksan pihaan, muokkaus sosiaalitiloiksi yksityisten raksatyömaille x3, kesämökki rantatontille.. Tai sitte vaan myydä eteenpäin pois omista vaivoista :D :D No, oli nyt kuinka oli, tältä meillä näyttää:
 Koululla ollaan alettu purkaa yläkerran isoa huonetta, johon tulee (joskus) isompien lasten huoneet. Vaikka purkaminen viiden lapsen kanssa on haasteellista niin on purku edistynytkin :D Tästä me haaveiltiin kun tontille muutettiin :)