Sisällön tarjoaa Blogger.

Mitä tuollainen maksaa?

Kun ei ikinä olla vastaavassa rakennusprojektissa oltu niin mielenkiinnolla (ja kauhistellen) seuraan samalla rakentamisen kuluja. Purkuhan nyt ei oo maksanu juuri mitään jos ei omalle työlle laske hintaa. Koulun ja kaatopaikan väliä on ajeltu kerta jos toinenkin ja itte sinne on viety pääosin ilmaiseksi jätettävää jätettä, puuta ja metallia.

Mitä meillä ei ennestään ollu ja mitä ostettiin tarpeeseen oli kuomuperäkärryt, lisäksi on ostettu a-tikkaat. Ostettiin kolme Scottin hengityssuojainta jotka suojaa homepölyiltä ja muilta epäpuhtauksilta. Nämä kaikki 2000e, lisäksi hengityssuojainten suodattimet 2kpl/10e joita on mennyt paljon!

Kipsilevyä ja kivivillaa ollaan viety itte ja isän avustuksella kaatopaikalle 1350 euron edestä. Purua on imuroitu ja tyhjätty 3000 eurolla.

Sitte päästiin rakentamaan uutta ..koneiden vuokrat 920e. Suodatinkankaat, sepeli, betoni, harjateräs, styroksit, finnfoamit, pilari- ja lecaharkot, lecapapu ja puutavara 4000e (tästä tavarasta osa riittää koko alakertaan). 

Suurimpana yksittäisenä menoeränä palkat.

Yhden huoneen hintaa on vaikea lähteä laskemaan koska muuallakin on edellämainitulla rahamäärällä tapahtunut, karkeasti voisi kuitenkin sanoa että tehdyn päädyn perustukset tuli maksamaan kaikkineen noin 10 000e. Onko summa paljon vai vähän, siihen en osaa ottaa kantaa. Kaksi samanlaista oikaisuoperaatiota vielä kuitenkin edessä, joista toinen vielä tämän vuoden puolella.

Mainittakoot vielä että  tehty pääty oli notkollaan enimmillään 9cm ja kivet oli osin routinut paikoiltaan. Tehdyillä toimenpiteillä vastaavaa ei pääse tapahtumaan enää ikinä, tai ainakaan meidän aikana ;)




Hesarin jutussa taisin mainita että ollaan loistavia kilpailuttamaan tarvikkeita. Nyt ei kyllä yhtään tunnu siltä. Ollaan oltu mun epämukavuusalueella ja taisin tarkoittaa maininnalla lähinnä sisustuksellisia ratkaisuja =P Täytyy koittaa tämän tiimoilta skarpata :D