Sisällön tarjoaa Blogger.

Ollaan ostettu vanha koulu!

Tervetuloa Knuuttilanmäelle seuraamaan vuonna 1908 valmistuneen Knuuttilan Kansakoulun elämää uusien omistajien käsissä.

Matka tähän hetkeen on ollut pitkä. Se alkoi vuonna 2004 kun pistettiin hynttyyt yhteen miehen kanssa ja annettiin haaveille siivet. Ollaan näiden vuosien aikana käyty katsomassa lukemattomia pohjalaistaloja ja vanhoja kouluja. Jos ei sijainti oo ollu väärä niin yleensä syy jättää edes tarjoamatta on ollu se,ettei mies oo innostunu yhtä paljon ku minä. Välimallin ratkaisuksi päädyttiin 7 vuotta sitten rintamamiestaloon joka toimi hyvänä harjoituskohteena vanhassa asumisessa ja sen remontoimisessa. Edessä häämöttää Saltunraitista luopuminen ja Knuuttilanmäen kodiksi ottaminen.

Jos oman löytymistä piti odottaa yli 10 vuotta, otti kaupantekokin aikansa. Ei puolta vuotta kauempaa, mutta ikuisuudelta se tuntui. Loppuhuipennus oli julkinen huutokauppa joka oltiin päätetty voittaa, olo oli silti epäuskoinen kun niin oikeasti kävi.

Ollaan sitouduttu remontoimaan koulu meille kodiksi ja se matka on nyt alkamassa. Ennen kun muutosta voi haaveillakkaan keskitytään kuitenkin purkamiseen että päästään tutkimaan rakenteet, toteamaan tilanne, tekemään korjaussuunnitelma ja ehkä sen jälkeen päästään rakentamaan uutta.

Tästä se lähtee, seuraava postaus rakennuksen historiasta :)Kaikki postauksen kuvat Kiertonet.fi sivustolta


8 kommenttia

 1. Hienoa että se pääsee perheen kodiksi. Olin puolivuotta töissä Knuuttilassa ja talossa oli jotenkin tosi hyvä "henki". Kovasti olen toivonut että joku sen ostaisi ja rakkaudella laittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentistasi :) Olitko töissä koulussa vai päiväkodissa? Iso remontti tässä on edessä mutta se tehdään vanhaa ja alkuperäistä vaalien :) Hyvä henki on tärkeä, kiva kuulla että sellainen fiilis paikasta jäi <3

   Poista
 2. Matkaan mukaan lähden...
  Tuo koulu on niin makealla paikalla että olla ja voi.
  Tuosta tulee upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että löysit tänne! Ja kiitos, ollaan kans vakuuttuneita että tulsta tulee upea!! :)

   Poista
 3. Vau, onnea��haaveiden toteutuminen on aina ihanaa. Onnea matkaan��

  VastaaPoista
 4. Meidän tyttö oli päiväkodissa Knuuttilassa puolisen vuotta. Paikka on tosi kiva ja leikiteltiin miehen kanssa myös ajatuksella että olis kokeiltu onneamme huutokaupassa :). Vaan kun toinen remonttikohde odottaa Lappajärvellä niin ei sitten tosissaan suunniteltu Knuuttilan koulun ostamista. Onnea uuden vanhan talon kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiinnostuneita oli kyllä tosi paljon ja sen näki huutajien määrässäkin :) Onni oli että muiden huutobudjetti oli pienempi ku meidän :)

   Poista

Ilahdun viestistäsi