Sisällön tarjoaa Blogger.

Viimeaikoina..

Viime viikkoina ja päivinä on tapahtunut hurjasti kaikenlaista. Syykin on selvä, kaksi aikaansaavaa työmiestä tontilla vauhdittaa hommia paljon. Meidän lähipiiri on myös ihan mahtavaa! Miehen ystävät tuli apuihin ja mummu on iltaisin ollut putsaamassa raksaympäristöä.
Facebookin puolella jo alla olevia kuvia julkaisinkin mutta ne myös tänne talteen :) Yläluokan pääty on nyt rautapalkkien varassa ylhäällä, antura valettiin eilen maanantaina ja nyt odotellaan sen kuivumista. On tuo aika hurjaa, itte ei oltais ikinä osattu tuollaiseen alkaa. Tätä päätyä ei ollut aie nostaa mutta oli pienesti painunut, päätettiin että tehdään nyt kerralla kunnolla.

Kurkattiin vihdoin myös rakennuksen toisen päädyn ullakolle mihin ei kulkua oo muutakuin katon kautta. Odotin tietenkin kaikenlaisia vuosikerta aarteita ja harmittelin kun tila oli ikkunan alareunaan asti täynnä kutteria, ei aarteita siis. Tilaan tehdään kulku sisäkautta niin saadaan lisää säilytystilaa käyttöön.


Pihasta kaivettiin ylös öljysäiliö. Nyt täytyis selvittää mihin sen saa viedä, metallikeräykseen? Alkaa muuten tontin joka reuna olemaan tääynnä kaikenlaista poisvietävää jätettä. Sen poisviemiseen käytetty aika tuntuu tässä kohtaa hukkaanheitetyltä ajalta, niimpä niitä on nyt päädytty säilömään kunnes kiire ja aikataulut kaiken muun tärkeämmän osalta on ohi.
Ajateltiin että yläkerta saa olla koskemattomana niin kauan kunnes päästään muuttamaan alakertaan ja sitten aloitetaan sen purku. Väärin ajateltu! :D Että seuraava pääty saadaan nostettua, täytyy paino välipohjasta olla pois ja lattiat tyhjättynä. Niimpä nyt on taas purettu. Opettajan asunnon toinen huone on lattioita lukuunottamatta nyt purettu ja keittötä aloiteltiin eilen. Keittiö on nopea purkaa, onneksi sieltä puuttuu yksi kerros, kipsi, kokonaan. Mua kiinnostaa kattojen tiputtelu kaikissa yläkerran huoneissa ja sieltä paljastuvat rakenteet. Katolla nimittäin näkyy ainakin yksi ikkuna jota ei näy sisällä ollenkaan :)

Toisaalta hykertelen tyytyväisyyttä pakollisesta yläkerran purusta ..isompien lasten huoneet tulee sinne ja tämä opettajan asunto tulee toimimaan omana erillisenä asuntona ..nyt molemmat, ala- ja yläkerta valmistuu kutakuinkin samoihin aikoihin ja toive siitä että kaikilla lapsilla on omat huoneet valmiit ennenkuin muuttavat pois kotoaan toteutuu :D