Sisällön tarjoaa Blogger.

Aarteen etsintää

Toukokuun puolella saatiin mielenkiintoinen yhteydenotto kun Knuuttilan koulua 70-luvulla käynyt herra Rajamäki otti yhteyttä. Itsehän näin tässä ensisijaisesti uuden mahtavan mahdollisuuden haastatella yhtä koulunsa rakennuksessa käynyttä mutta vielä mielenkiintoisempi oli Rajamäen harrastus, metallinetsintä, jonka tiimoilta hän yhteyttä otti. Näin silmissäni heti piippaavan laitteen ja kaikki ne tontilta nousevat aarteet.Kesäkuun päivä koitti kun koululla kohdattiin. Ensin tietenkin kierrettiin koulun sisätilat ja kuunneltiin korvat höröllä mieleen syöpyneet muistot.

Ulkona laitteen kanssa kierrellessä ei ollut yksi ja kaksi kertaa kun laite piippasi, se piippasi ihan jatkuvasti metalliesineen löytymisen merkiksi! Usein löytö oli naula. Silti jokaiseen piippaukseen oli pakko reagoida, ei voinut jättää katsomatta mitä tällä kertaa löytyisi, mitä jos just tämä kerta olisi se, kun jotain arvokasta löytyisi. Etsimen matala pörinä merkitsi rautalöydöstä, korkeampi ääni ilmaisi metallin. Lisäksi laite näytti syvyyden. Sain oppia että jokaisen kunnon aarteen etsijän varusteisiin kuuluu metallinetsimen lisäksi ainakin lapio ja puukko, kätevä näytti olevan myös vyötäröllä mukana kulkeva laukku johon löytyneet aarteet sai sujauttaa.Rajamäki kuuluu Suomen Metallin Etsijät Ry:n Etelä-Pohjanmaan jaostoon jotka säännöllisen epäsäännöllisesti lähtevät aarrejahtiin. On etsitty vanhaa kirkon paikkaa, vihkisormusta ja avaimia. Arvokkaimmaksi löydöksi Rajamäki mainitsee vanhan viikinkiajan hevosenkenkäsoljen. Löydöksien suhteen on laissa määritetty mm. löytötavara- ja muinaismuistolaissa. Pääosin niin, että mitään arvokkaampaa löytämääsi et saa itse pitää vaan se tulee toimittaa joko poliisin löytötavaroihin tai vähintään 100 vuotta vanhat löydöt muinaistieteelliselle toimikunnalle. Vähäarvoiseksi löydöksi on määritetty alle 20 euron arvoinen löytö, jonka löytäjä saa pitää.Kyllä me etsittiin. Ja kun minä lähdin lasten perässä muualle niin miehet jatkoi etsimistä. Ja palatessa toivoin tietenkin suuria :D Alla kuvasatoa löydöistä ..tölkkejä, maalipurkin kansia, nauloja, nauloja, nauloja, polkupyörän osia ja löytyipä yksi pakoputkikin.
Suunniteltiin että jahka kaivinkone tulee tuonnempana pihaa mylläämään, saatetaan ottaa aarteen etsintä uusiksi, siellä syvemmällähän ne kaikki tosiaarteet lymyää :D

Kiitos Jamppa mukavasta iltapäivästä, jännitystä siitä ei ainakaan puuttunut :)