Sisällön tarjoaa Blogger.

Ikkuna tuumailuja

Ollaan tuumailtu ikkunoita useaan otteeseen.

Ensin saatiin käsiin 60-luvulla tehdyn remontin työselvitys jossa kerrottiin että ikkunat oli silloin vaihdettu ja nostettu 20cm korkeammalle. Seuraava tieto ikkunoista saatiin kun alettiin purkaa seiniä hirrelle. Löytyi vanhoja ikkuna-aukkoja ja samalla selvisi myös alkuperäisten ikkunoiden muoto. Tähän mennessä peittoon laitettuja ikkunoita on löytynyt neljä.

Suurin osa alkuperäisistä ikkunoista tullaan palauttamaan. Tämä tarkoittaa ulkonäössä aikamoista epäsymmetriaa koska nykyiset ikkunat jätetään toistaiseksi paikoilleen, remonttibudjettiin ei oo nyt varattu ikkunoiden vaihtoa. Joskin, jos jostain tulee vastaan sopivia ikkunoita enemmänkin niin miksikäs ei niitä nyt vaihdeltaisi :) Ei siis olla vaihtamassa uusia ikkunoita vaan etsitään sopivia vanhoja. Isommissa ikkunoissa näkyy ikkunoiden alapuolella tuo 20cm:n nosto. 

Alla epäilemättä yksi alkuperäisistä ikkunoista ja koristuksista. Saatiin tarina ikkunaruudun rikkoutumisellekkin .. 2000-luvun puolella on keinuttu vastapäätä olevassa keinussa ja kenkä on kovassa vauhdissa potkaistu jalasta, mihinkäs muualle kuin ikkunaan :D Tuo ikkuna on muuten ullakkotilaan jossa ei olla vielä päästy käymään, ilmeisesti sisällä ei oo tuonne ovea ollenkaan. Alla olevan kuvan mukaiset ikkunakruunut palautellaan kauttaaltaan ikkunoihin jahka ulkovuorauksen kimppuun joskus päästään. Tähän tosin pieni poikkeus ..siitä hieman alempana :)


Alla kaksi ikkunaa kolmesta joissa erilainen ikkunakruunu. Aluksi olin sitä mieltä ettei voi olla montaa erilaista mutta epäröin kuitenkaan aikakausien kerrostumaa hävittääkkään. Niimpä ollaan toistaiseksi päädytty siihen että alla olevan kuvan kaltaiset ikkunakruunut tulee pihan puolen ikkunoihin, niitä on nyt neljä. Alempi ikkunoista lienee alkuperäinen sekin. Ikkunalasit on nimittäin urassa joka on vanha tapa lasi kiinnittää. Meidän suunnittelija tiesi kertoa, itte ymmärtäny kattoakkaan =PAlla kuva Törnävän vanhasta koulusta ja sen ikkunoista. Tämän koulun historiaa täytyy pengastaa myös, ikkunat vois olla hyvinkin samanlaiset kuin meidän omassa on ollu.


Otetaan kiitollisena vastaan tarinoita ja kuvia koulusta, jos joltain sellaisia löytyy. Etsitään edelleen talon alkuperäisiä pohjapiirroksia jos sellaisia edes on. Haluttaisiin tietää talon alkuperäinen väri ja miten ulkolaudoitus on tehty. Blogin reunassa oleva kuva ei luulosta huolimatta alkuperäinen ole koska siinä tuo vuonna 1913 rakennettu yläluokka jo on.
Jatkamme etsintöjä siis :)