Sisällön tarjoaa Blogger.

4H-elämysmaailma


Vasta taannoin kuulin että Ylistarosta löytyy 4H-elämysmaailma. En epäröinyt lasten kanssa sinne lähtöä hetkeäkään kun SOblogien kautta mahdollisuus siihen avautui.
En meinannut tosin päästä pihaan asti alkuunkaan kun vastaan tuli upea vanha talo, joku tiesi että on toiminut muinoin kunnalliskotina. Mennen tullen täytyi sen verran hidastaa matkantekoa että avonaisesta ikkunasta sai rakennusta ihastella. No mutta, jahka rakennuksen ohi päästiin ni avautuikin eteen jo 4H-elämysmaailman pihapiiri. Mun ennakkoajatukset paikasta oli  jotain pientä ja muutamia eläimiä ..yllätys olikin suuri -->

Possuja, vasikoita, kilejä, lampaita, pupuja, kanoja ja kukkoja.. Ja mikä parasta, eläimen niin halutessa, rapsuttaa sai! Erityismaininnan saa paikan siisteys ja eläinten silminnähden hyvät oltavat. Possut nauratti meidän porukkaa, niillä oli ilo ylimmällään kun kirmasivat aitauksessaan ja pysähtyessään saparot vaan heilui :) Meidän pian 2 v oli paikasta niin innoissaan!! :)

Eläinten lisäksi elämysmaailmasta löytyy hevostyökonemuseo vanhoine traktoreineen ja hevostyökoneineen. Ulkona lapset sai vaan valita mihin polkutraktoriin tai -autoon hyppää kyytiin ja lähtee ajelemaan. Lisäksi alueelta löytyy pelilato jossa oli pakko testata puujalkoja (huonolla menestyksellä), pelejä löytyi enemmänkin kaikenlaiseen kisailuun. Alueella on kioskikahvio josta voi ostaa purtavaa, omin eväin paikalle tulo onnistuu myöskin sillä alueelta löytyy kaksi grillikatosta.

 

 

Jännän äärelläkin oltiin kun isommat painelivat paikassa omia menojaan, mun huomio oli kiinnittynyt vauva sylissä vasikoihin ..seuraavassa hetkessä näin kuinka meidän 2v oli alittanut vasikoiden aitauksen aidan ja paineli laitumella olevaa kiveä kohti hokien tohoruksis "ISO!" Juoksu jalkaa aidalle, vauva maahan makaamaan ja meninkö mä yli vai ali, en muista, kiire oli kuitenkin nappaamaan 2v sieltä pois. Onneksi Omar ja Onnikki oli sillä hetkellä lepäämässä eikä olleet välikohtauksesta moksiskaan :D Tämä välikohtaus laitetaan täysin tämän äidin huolimattomuuden piikkiin.

 

 

  

Kotiin lähtiessä vielä viimeisenä jäätiin keinumaan. Eikä mihin tahansa keinuun vaan 12 hengen jättissellaiseen. Aikamoiset vauhdit lapset aikuisten avustuksella saivat.

Täydellinen parituntinen, etten sanoisi :)
Hyvän mielen paikka jonne meidän perhe varmasti suuntaa tänä kesänä vielä uudelleen.
Lisää tietoa 4H-elämysmaailmasta löydät TÄÄLTÄ


 Seuraavassa postauksessa asiaa koulun ikkuinoista ja suunnitelmia siitä, mitä niiden kanssa tehdään :)