Sisällön tarjoaa Blogger.

Keitäs me ollaan

Mä oon pikkukylän kasvatti. Käynyt koulun 16 oppilaan ala-asteella. Asunut  maatilalla ja vannonut etten ikinä muuta mihinkään niin syvälle. Inhosin kasvimaan hoitoa ja nurmikon leikkausta. Kaikenlaisia kouluja on käytynä; lukion jälkeen lähihoitaja, restaurointi- ja erikoismaalauksen artesaani ja viimeisimpänä sairaanhoitaja. Uusimpana yritys, Huttaroo.

Mies vähän suuremmalta kirkonkylältä. Opiskellut oppisopimuksella LVI-asentajaksi ja vuosia jo niitä hommia tehnyt. Taitava rumpujen soittaja ja kitarastakin saa aikaan sulosointuja. Vimpan päälle käsillä tekijä ja tee se itse -mies kunhan vaan saa tekemisen meiningin päälle.
Me yhdessä ollaan saatu aikaan kolme ihanaa lasta, tytön ja kaksi poikaa. Neljättä, voisiko puhua uuden tuvan Jussista, odotetaan syntyväksi hetkenä minä hyvänsä.

Näistä lähtökohdista siis hypätään meidän elämän suurimpaan projektiin (joka on meidänkin mielestä täyttä hulluttelua :D) Ekassa blogipostauksessa jo kirjoitin että ollaan suhteen alusta asti jaettu yhteinen unelma vanhasta talosta. Vanhan pohjalaistalon tunnelma on puhutellut meitä molempia ja sellaista ollaan aktiivisesti etsitty keskustan välittömästä läheisyydestä :D Keväällä 2010 astuttiin ensimmäisen kerran erään perheen kotina toimivan vanhan kyläkoulun kynnyksen yli Jurvassa ja siitä asti laajennettiin etsintöjä tietämättämmekin koskemaan myös kouluja.


Koulu on toiminut rakennusvuodestaan asti kunnan ja myöhemmin kaupungin omistuksessa ja sitä on huollettu, ei niinkuin omaa, mutta kutakuinkin asianmukaisesti kuitenkin, välttämättömyydet tehden. 2000-luvulla koulurakennus on jäänyt auttamatta jälkeen nykykoulujen vaatimustasosta ja tilalle on alettu rakentamaan uutta koulua parin kilometrin päähän. Tämän jälkeen meidän tuleva koti on saanut enää tekohengitystä, vaikka päiväkoti siinä jokusen vuoden toimikin. Annettu tekohengitys ei oo ollu missään määrin riittävää ja nyt me aletaan niitä vaurioita korjaamaan.

Edessä on pitkä tie, hermo menöö ja rahat loppuu, se on selvä :D Tätä on kuitenkin odotettu ja tähän  on valmistauduttu yli kymmenen vuoden ajan. Nyt kaivetaan tietoa kaikista tehdyistä remonteista kaikilta mahdollisilta tahoilta, haetaan meidän ympärille osaajien vahvaa verkostoa niin että me osataan tehdä kaikki tuleva rakennuksen alkuperää ja arvoa kunnioittaen. Valmistaudutaan henkisesti vuosia kestävään remonttiin ja siihen, että lapsille omat huoneet on valmiina ehkä siinä kohtaa ku ne on aikeissa muuttaa pois kotoa :D :D

Ilon kautta, olkoot se meidän motto tuleviin vuosiin :) 

Kuva: Marko Koivuporras / Studio Street
Kuva: Marko Koivuporras / Studio Street