Sisällön tarjoaa Blogger.

Keittiön purkua

Joulu on takanapäin. Tasan aatto maltettiin olla poissa koululta ja jo joulupäivänä touhattiin isommalla porukalla kaappeja tyhjäillen ja alakerran keittiötä purkaen. Tavaraa on uskomattoman paljon ja ihan laidasta laitaan.

Keittiön purussa varsinkin omien kätten työ näkyy nopeasti ja se jos mikä innostaa jatkamaan. Kaatopaikalle ei onneksi oo pitkä matka joten tilat tyhjenee suht nopeasti. Yllätyksiltäkään ei oo vältytty. Alla olevan kaapiston alta löytyi ilmeisesti useampaan otteeseen kaatuneet keitot höystettynä hiirenpaskalla.


Toivotaan ettei vesipisteiden alta löydy kovin pahoja kosteusvaurioita, parempi silti varautua pahimpaan ni ei tuu suuria pettymyksiä. Kaappiseinältä on -60-luvulla peitetty yksi alkuperäisistä ikkunoista. Se aiotaan ottaa takaisin käyttöön ja näin saada pois käytöstä viimeinenkin ehjä seinä ilman ikkuna- tai oviaukkoja :D Pientä haastetta tulevaan keittiösuunnitteluun ..josko mä haaveilen edelleen keittiön siirtämisestä kokonaan toiselle puolelle rakennusta.


Ammattikeittiöiden tyyliin löytyy meiltäkin Metoksen tuotteita. Kuinka houkutteleva ajatus olis säästää astianpesukone :D ..tuonnempana tutkaillaan kuinka hyvin se saadaan puhdistettua. Lisäksi upeat isot terästasot ja varsinkin -altaat!!! Kaikki ne säästetään ja kun aletaan rakentamaan keittiötä uudestaan tuumataan vieläkö ajatus niiden käytöstä tuntuu yhtä kivalta ku nyt. Hella-uuni yhdistelmä saa lähtöpassit, vaikka ajatus pataljoonasopan keitosta noissa upeissa isoissa kattiloissa kieltämättä saa aikaan suupielien nykimistä ylöspäin :DPeiliovesta pääsee pieneen talouskellariin, isommasta ovesta on kulku ulos. Ulko-oven vierestä löytyy iso kylmiö joka hävitetään (ja jännitetään mitä takaa ja alta löytyy). Riippuen nykyisen keittiön tulevasta käyttötarkoituksesta ollaan suunniteltu että jos jatkaa keittiönä, niin kylmiön taakse puhkaistaan uusi ikkuna josta on näkymä pihaan.Hämmästelijöille tiedoksi että vaikka suunnitelmia on kovasti ja niitä ääneen pyöritellään niin edelleen katsotaan hetki kerrallaan mitä purun edetessä rakenteista löytyy ja onko rakennus korjattavissa alkuunkaan. Meillä on käynyt paljon kyläilijöitä. Kaksi on saanut oireita, toinen vakavia. Nämä tiedot on meille kullanarvoisia. Purku jatkuu siis ja toivottavasti etenisi nopeasti niin että päästään vaurioita tutkimaan ja päätöksiä jatkon suhteen tekemään.

Osa postauksen kuvista kiertonet.fi